Pondělí, 18 března, 2024

Ethereum se dostalo na nové rekordní maximum

- Komerční sdělení -aktuality

Posílil se také bictoin.

Ethereum, které je druhou největší kryptomenou na světě po bitcoinu, zaznamenalo na začátku týdne nové rekordní maximum. Posílil se také bictoin.

Ethereum si během 24 hodin polepšilo o více než 4 % a jeho cena se dostala až na 4759 USD (4131,43 eura). Později ztratilo část zisků a těsně před 13:30 SEČ se podle CoinMarketCap obchodovalo po 4735 USD.

Bitcoin vzrostl až o 7%, jeho cena se dostala na 66.250 USD a přibližuje se k rekordním 66.900 USD z konce října.

Důvod posílení etherea a bitcoinu není jasný. Kryptomeny jsou známé vysokou volatilitou.

Tržní kapitalizace se dostala nad tři biliony
Tržní kapitalizace kryptomen se poprvé dostala nad 3 biliony USD (2,6 bilionu eur). Hlavním důvodem posilování je jejich stále širší akceptace mezi běžnými investory.

Hodnota trhu s kryptoměnami v pondělí podle údajů stránky CoinGecko, která sleduje ceny více než 10 tisíc kryptomen, dosáhla 3,007 bilionu USD.

„Krypto trh roste závratným tempem,“ uvedl analytik firmy SwissQuote Ipek Ozkardeskaya. „Část je samozřejmě spekulace, ale část je skutečná,“ řekl v rozhovoru pro AFP.

„Krypto se dostává mezi tradiční finance a každý je na palubě.“

Ve druhé polovině října se na New York Stock Exchange (NYSE) začal obchodovat bitcoinový ETF. ProShares Bitcoin Strategy ETF se symbolem BITO sleduje termínované kontrakty na bitcoin, například na chicagské CME, a je pro běžné investory přístupnějším nástrojem pro investování do bitcoinu.

Další články autora

Comments

Mohlo by se vám líbit

Reklama

- Komerční sdělení -PR článek