Neděle, 24 března, 2024

Druhou zimu už hotely a restaurace bez klientů nepřežijí

- Komerční sdělení -aktuality

„Pro nás je prvořadé, abychom našli způsob, jak mohou fungovat provozy iv černých okresech. Chápeme, že asi musí nějakým způsobem vyvážit situaci, pokud to bude vhodný kompromis, tak nové zpřísnění opatření vítáme.“ říká prezident Svazu cestovního ruchu Marek Harbulák o návrzích pandemické komise, která chce zavádět lokální lockdowny pro neočkované lidi.

„Je klíčové, aby zimní sezóna mohla být. Abychom mohli fungovat. Pokud by se tak nestalo, pokud by zůstala současná opatření, tak to není řešením. To bychom neměli už druhou zimní sezónu v pořadí. Letní byla již podruhé za sebou výrazně horší. Jednoduše to by žádné jiné odvětví nedokázalo přežít, prostě zdroje a rezervy došly. Pokud mají i podnikatelé zodpovědně přistupovat k tomuto, tak by to znamenalo krach firem a jednoduše by byli nuceni jít do likvidace,“ dodává Harbuľák.

Je fér požadovat uvolňování opatření, když hotely a restaurace nekontrolují covid pasy? A nestane se z toho eldorádo, kde si každý bude dělat, co chce? Jak jsou na tom restaurace a hotely před zimní sezónou a děje se jim něco podobného jako potravinám, kam chodí nájezdy antivaxerů bez roušek? Podívejte se na rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelové s prezidentem Svazu cestovního ruchu Markem Harbulákem.

Další články autora

Comments

Mohlo by se vám líbit

Reklama

- Komerční sdělení -PR článek